Metaloterm MF ø 100 voor pelletkachels

Metaloterm MF ø 100 voor pelletkachels

De pelletkachel wint ook in Nederland snel terrein. Moderne verbrandingstechnieken zorgen voor een hoog rendement en minimale uitstoot. En de aanschaf wordt nog eens extra aantrekkelijk gemaakt door de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient de kachel wel geïnstalleerd te worden door een deskundig installateur die de installatie opbouwt conform het Bouwbesluit en de aangewezen normen, iets wat wij ook voor de rookgasafvoer met klem adviseren! Want optimaal genieten van een goedwerkende pelletkachel kan alleen als ook de rookgasafvoer voldoet aan de gestelde eisen. Hoe dit precies werkt?

Roel legt uit:

De wetgeving ziet pellet kachels als kachels voor vaste brandstoffen (de pellets zijn immers gemaakt van geperst hout), waardoor het rookkanaal minimaal moet voldoen aan de T450 norm. Hiervoor moet het langdurig getest zijn op een hoge temperatuur belasting van 550°C en een kortstondige belasting van 1000°C (schoorsteenbrand). Alleen als het rookkanaal deze testen goed doorstaat, mag de T450 kwalificatie gevoerd worden.
Metaloterm MF heeft deze T450 en zelfs een T600 kwalificatie en met name ø 100 is bij uitstek geschikt voor pellet kachels. Het systeem wordt al vele jaren in heel Europa toegepast en het brede assortiment biedt voor iedere inbouwsituatie wel een oplossing. Als aansluitleiding kan bovendien Metaloterm ME gebruikt worden, dit sluit naadloos op elkaar aan.

Wil jij ook genieten van een optimaal werkende pellet kachel? Kijk dan op onze lijst van resellers voor een verkooppunt bij jou in de buurt.


185
internationale
verkooppunten
4.000
verschillende
producten
53
jaar Ontop
Metaloterm

Nieuws

Ontop B.V. op ISH 2019

Ontop B.V. toont haar rookgassystemen op ISH 2019 in Messe, Frankfurt.

Lees verder

Rais kiest voor Metaloterm

Rais kachels en inbouwhaarden staan al jarenlang voor Deens design van de hoogste kwaliteit. En sinds kort voegen zij daar schoorsteenbuizen aan toe.

Lees verder

Metaloterm voor pelletkachels

De pelletkachel wint ook in Nederland snel terrein. Moderne verbrandingstechnieken zorgen voor een hoog rendement en minimale uitstoot.

Lees verder


Lees al onze nieuwsitems

Flues and Beyond

Contact

Ontop B.V. | Metaloterm
Oude Veerseweg 23
4332 SH Middelburg

T: +31 (0)118 689 900
F: +31 (0)118 68 99 99
E info.nl@metaloterm.com

K.V.K. Middelburg 220 19 262

BTW nr. 001.742.887.B01

 
Verkoop- en leveringsvoorwaarden
Privacybeleid
Website overzicht
 

Ontop B.V. | Metaloterm

Metaloterm® is a trademark of Ontop B.V.

Volg ons