Schiedel MF ø 100 voor pelletkachels

Schiedel MF ø 100 voor pelletkachels

De pelletkachel wint ook in Nederland snel terrein. Moderne verbrandingstechnieken zorgen voor een hoog rendement en minimale uitstoot. En de aanschaf wordt tot 2020 extra aantrekkelijk gemaakt door de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient de kachel wel geïnstalleerd te worden door een deskundig installateur die de installatie opbouwt conform het Bouwbesluit en de aangewezen normen, iets wat wij ook voor de rookgasafvoer met klem adviseren! Want optimaal genieten van een goedwerkende pelletkachel kan alleen als ook de rookgasafvoer voldoet aan de gestelde eisen. Hoe dit precies werkt?

Onze specialisten leggen uit:

De wetgeving ziet pellet kachels als kachels voor vaste brandstoffen (de pellets zijn immers gemaakt van geperst hout), waardoor het rookkanaal minimaal moet voldoen aan de T450 norm. Hiervoor moet het langdurig getest zijn op een hoge temperatuur belasting van 550°C en een kortstondige belasting van 1000°C (schoorsteenbrand). Alleen als het rookkanaal deze testen goed doorstaat, mag de T450 kwalificatie gevoerd worden.
Metaloterm MF heeft deze T450 en zelfs een T600 kwalificatie en met name ø 100 is bij uitstek geschikt voor pellet kachels. Het systeem wordt al vele jaren in heel Europa toegepast en het brede assortiment biedt voor iedere inbouwsituatie wel een oplossing. Als aansluitleiding kan bovendien Metaloterm ME gebruikt worden, dit sluit naadloos op elkaar aan.

Wil jij ook genieten van een optimaal werkende pellet kachel? Kijk dan op onze lijst van resellers voor een verkooppunt bij jou in de buurt.


185
internationale
verkooppunten
4.000
verschillende
producten
75
jaar Schiedel
Benelux

Nieuws

NHK Infographic: Fijnstof NL in Context

Stichting NHK en Schiedel promoten samen duurzaam en veilig stookgedrag. De NHK heeft rond het onderwerp fijnstof een infographic gemaakt om wat duidelijkheid te scheppen in de fijnstofdiscusie.

Lees verder

Samenwerking Marquip superjachten

MarQuip en Schiedel hebben besloten om samen te werken in de superjachtindustrie om duurzame producten en oplossingen te promoten.

Lees verder

Schiedel start flex productie

Schiedel kondigt de start aan van haar nieuwe productielijn flexibele roestvaststalen rookgaskanalen.

Lees verder


Lees al onze nieuwsitems