Blog

Blog Schiedel Fabrikant Rookgasafvoeren


Stijlvolle Japandi Tuin? Shop the look: Schiedel Isokern Garden Fireplace
Garden Fireplace in Japandi tuin

Onze prachtige tuinhaard speelt de hoofdrol in een Japandi gestijlde lounge- en borreltuin in Hoofddorp. Wie dat gemist heeft bij de uitzending van RTL's Eigen Huis & Tuin, kan nu alsnog een kijkje nemen.

Sinds 2020 levert onze overzeese partner stiekem tv-beroemdheid op voor ons maritieme uitlaatsysteem Schiedel AM
E4 POWER brengt onze Maritieme uitlaten op TV

Sinds 2020 levert onze overzeese partner stiekem tv-beroemdheid voor onze maritieme uitlaatoplossingen

Schiedel en Ontop: een interview brengt perspectief
Interview Schiedel en Ontop

Een blik op de periode van de acquisitie van Ontop door Schiedel, achtergrond over het bedrijf Schiedel. Een interview met Lukas Stummer, Finance & HR manager Ontop, die een belangrijke rol gespeeld heeft in de integratie tussen Ontop en Schiedel.

Welke wetgeving is er voor rookgasafvoer?
Wetgeving rookgasafvoer

De installatie van een nieuw of gerenoveerd rookgasafvoersysteem in Nederland moet aan strenge eisen voldoen. De wettelijke documenten die de normen beschrijven verwijzen steeds naar elkaar maar hoe zit dat precies?

Trek Verbeteren Schoorsteen
Trek verbeteren schoorsteen

Wat veroorzaakt een slecht trekkende schoorsteen? Hoe kan je slechte trek voorkomen? Wat kun je doen om trek op een bestaande schoorsteen te verbeteren? Een slecht trekkende schoorsteen zorgt voor een onprettige stookervaring en kan ertoe leiden dat…

Rookgasafvoer voor Pelletkachels
Rookgasafvoer voor Pelletkachels

Waarom zijn pelletkachels zo populair in de laatste jaren? Waarom zou je voor een pelletkachel kiezen in plaats van een andere kachel? Waar moet je op letten bij het plaatsen van een pelletkachel? Waar moet rookgasafvoer voor een pelletkachel aan voldoen?

Wat te doen bij een schoorsteenbrand?
Wat te doen bij schoorsteenbrand

Wat is een schoorsteenbrand, hoe herken je een schoorsteenbrand, hoe voorkom je een schoorsteenbrand? Op deze drie vragen geven we antwoord in dit blog artikel. Daarnaast hebben we een video van schoorsteenbrand in ons Schiedel AT systeem.

Aansluitstukken voor kachels op maat
Custom aansluitstuk voor kachels

Verschillende kachels hebben uitlaatstompen die niet standaard zijn. Dit betekent dat een op maat gemaakt aansluitstuk nodig is. Hoe pakken wij dat met onze Schiedel producten aan? Wat is er nodig om een onderdeel voor rookgasafvoer op maat te maken?

Hoe plaats ik een rookgasafvoer conform het bouwbesluit?
Schoorsteen bouwen conform bouwbesluit

Wat is het bouwbesluit precies? We bekijken enkele aandachtspunten bij het bouwen van een schoorsteen om te voldoen aan het bouwbesluit.

Hoe kan je een kachel plaatsen in een passiefhuis?
Kachel en schoorsteen bouwen in passiefhuis?

Hoe is het mogelijk om toch een kachel en schoorsteen te plaatsen in een passiefhuis? In dit artikel lees je meer over wat een passiefhuis precies is, en hoe daar zonder problemen een rookkanaal in geplaatst kan worden.

Schoorsteen renovatie
Schoorsteen renovatie

In dit artikel bespreken we de mogelijkheden voor het herstellen van je schoorsteen.

Waarom kiezen voor een RVS flexibele kachelbuis?
Waarom RVS flexibele kachelbuis kiezen?

In dit artikel lees je wat zijn de voordelen precies zijn van een flexibele RVS kachelbuis.

Wanneer heb je een vonkenvanger nodig?
Wanneer heb je een vonkenvanger nodig?

Uit elke schoorsteen van een open haard of houtkachel komen rookgassen, maar ook vonken. Hoe komt dat? Wat kan je er tegen doen? Wanneer moet je een vonkenvanger plaatsen? Waar moet je op letten als je een vonkenvanger hebt? De opties zijn per land verschillend,…

Kachelpijp voor houtkachel: Dubbelwandig of enkelwandig?
Kachelpijp Houtkachel: Dubbelwandig of enkelwandig?

Je hebt een houtkachel aangeschaft en nu wil je weten of je een enkelwandige of een dubbelwandige RVS kachelpijp kiest. Afhankelijk van de toepassing voor je installatie situatie en de regelgeving per land zal hier verschil in zitten. Om te beginnen geven…

Hoe werkt geluidsdemping op schepen?
Hoe werkt geluidsdemping op schepen?

Als je een passagiersschip bouwt heb je al gauw aandacht voor de ruimte op het dek, de beschikbare ruimten binnenin, hoeveel knopen je er mee wilt kunnen varen en niet te vergeten de veiligheid van de passagiers. Een eerstvolgende kopzorg is het verminderen…

Zelf een rookkanaal aanleggen?
Zelf een rookkanaal aanleggen?

Je hebt ergens een houtkachel of cv-ketel op de kop getikt en nu wil je zelf het rookkanaal plaatsen. Waar moet je op letten? Wat moet je precies kopen? Wat is de prijs? Dat zullen misschien je eerstvolgende vragen zijn, maar laten we eerst een stap…

Schoorsteen vegen: zelf doen of niet?
Schoorsteen vegen: zelf doen of niet?

Wat gebeurt er als ik mijn schoorsteen niet veeg? Kan ik mijn schoorsteen zelf vegen? Waar moet ik op letten bij het laten vegen van je schoorsteen? Hoe vaak laat ik mijn schoorsteen vegen? We gaan in gesprek met een specialist in het reinigen van schoorstenen.

Rookgasafvoer kiezen voor je cv-ketel, kachel of haard?
Rookgasafvoer voor thuis

Het is soms lastig om te weten of je nu de juiste rookgasafvoer gekozen hebt voor de cv-ketel, haard of kachel in je huis, en het is niet altijd duidelijk welke installatie opties er zijn voor jouw woning.

ONTOP B.V. Gebruikt Nukon Lasercutter
Nukon Lasercutter

Een van de eerste stappen in het productieproces van onze producten is het uitsnijden van de productvormen uit de RVS platen. Per 1 mei 2019 mag onze nieuwe Nukon Fiber Laser Cutter deze taak voor zich nemen.

Rookgasafvoer
Rookgasafvoer

Wat is rookgasafvoer nu precies? Welke types zijn er? En welke verschillende toepassingen zijn er voor rookgasafvoeren?

185
internationale
verkooppunten
4.000
verschillende
producten
75
jaar Schiedel
Benelux

Nieuws

NHK Infographic: Fijnstof NL in Context

Stichting NHK en Schiedel promoten samen duurzaam en veilig stookgedrag. De NHK heeft rond het onderwerp fijnstof een infographic gemaakt om wat duidelijkheid te scheppen in de fijnstofdiscusie.

Lees verder

Samenwerking Marquip superjachten

MarQuip en Schiedel hebben besloten om samen te werken in de superjachtindustrie om duurzame producten en oplossingen te promoten.

Lees verder

Schiedel start flex productie

Schiedel kondigt de start aan van haar nieuwe productielijn flexibele roestvaststalen rookgaskanalen.

Lees verder


Lees al onze nieuwsitems