Sales Engineer

Ontop groeit en gaat zich nog verder focussen op het ontwerpen en leveren van klant-specifieke oplossingen. Met die klantgerichte gedachte wil Ontop een toppositie verwerven in Europa. We zoeken iemand die mee kan helpen dit verder gestalte te geven. Hoe vaak krijg jij de mogelijkheid om aan de basis te staan van een groeiscenario bij een internationaal georiënteerd bedrijf? Dit is je kans!

Bouw mee aan de toekomst van Ontop als Sales Engineer Non-Residentieel
Ontop heeft een viertal businessunits welke succesvol zijn in verschillende markten binnen en buiten Europa. Er zijn nog volop kansen die we nog niet hebben benut, met name in de non-residentiële markt. Denk daarbij onder meer aan noodstroom-generatoren in datacentra, ziekenhuizen, megajachten etc., ovens die gebruikt worden in industriële bakkerijen en grootschalige verwarming in publieke gebouwen, brouwerijen en industrie. Een sterk merk, jarenlange expertise en kwalitatief hoogwaardige producten vormen de basis voor een succesvolle toekomst.

In jouw rol als Sales Engineer ga je aan de slag in een klein team (logistiek, sales, engineering, orderentry) binnen ons Customer Service Center en ondersteun je de Accountmanagers. Jij zorgt er voor dat offerte-aanvragen worden verwerkt tot passende turnkey-offertes en doet daarvoor ook het technisch engineeringwerk voor de aan te bieden rookgasafvoersystemen. Daarnaast begeleid je ook de levering en installatie van de projecten bij onze klanten.

Als Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten. Dit is grotendeels op te splitsen in:

  • - Adviesfase ( geluidsberekeningen, tegendrukberekeningen )
  • - Offerte ( Het aanbieden van een economisch, functioneel, maatwerk-systeemontwerp )
  • - Opdrachtverwerking/werkvoorbereiding ( Het aansturen, bewaken, coördineren en controleren van de werkzaamheden t.b.v. realisatie van het eerder ontworpen systeem voor zowel interne als externe partijen)
  • - Oplevering en afname van de projecten.
  • - Aftersales

Wat breng jij mee?
Je bent een teamspeler met bij voorkeur een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie in een technische omgeving. Je hebt goed voor ogen wat jouw en onze doelen zijn en hoe je deze gaat bereiken en je staat open voor feedback. Je hebt ervaring met Autocad Inventor en MS Office, en spreekt en schrijft goed Engels en bij voorkeur ook Duits. Je wilt zaken zo goed mogelijk afronden.

Het is altijd een combinatie van persoonlijkheid en ervaring. Je bent een sociale zelfstarter die soepel contacten legt, zowel intern als extern. Naast je sterke communicatieve vaardigheden ben je ook in staat heel grondig informatie te verzamelen en deze te analyseren. Je bent positief kritisch, hebt overtuigingskracht en kunt snel tot de kern komen. 

Opleidingseisen

Voor deze functie wordt een relevante technische en/of commerciële opleiding bij voorkeur op HBO niveau gevraagd, óf je bent bereid om met je MBO-4 diploma en relevante werkervaring naast het werken een vervolg deeltijdopleiding (bijv. AD 2 jarig - of HBO Engineering ) te gaan volgen. Je bent woonachtig op niet meer dan een uur rijden van Middelburg.

En dan krijg je ook wat
In de eerste plaats een uitdagende functie bij een kerngezond bedrijf in een dynamische omgeving met een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid om goede initiatieven in de praktijk toe te passen. Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat in overeenstemming is met opleiding en ervaring. Daarnaast zijn er volop opleidingsmogelijkheden om je te ontwikkelen.

Onze organisatie
Ontop in Middelburg is al ruim 50 jaar producent en leverancier van hoogwaardige roestvaststalen rookgasafvoersystemen, en maakt sinds 2016 deel uit van de BMI Groep. Ontop bestaat uit vier bedrijven met zelfstandige aansturing in Middelburg, Polen, Duitsland en Frankrijk. De organisatie telt zo’n 230 enthousiaste medewerkers met passie voor het werk. De visie voor de toekomst is helder : Een toppositie verkrijgen in Europa waarbij klant-specifieke oplossingen centraal staan!

Jouw werkplek, jouw team
Je werkplek is op het kantoor in Middelburg, vlakbij de A58. Je maakt onderdeel uit van een groeiend sales team en werkt nauw samen met de andere teams uit het Customer Service Center. Op regelmatige basis ben je ook te vinden bij de klant of op de bouwplaats.

Wat houdt je tegen?
Je bent geen twijfelaar, je neemt beslissingen op basis van inhoud en een ondefinieerbaar onderbuikgevoel. Dit is zo’n beslissing: Je wilt deze baan bij Ontop !

Heb je vragen over de vacature? Bel of mail met Taco van Hees ( Manager Customer Service Center ) via 06 53 43 13 67 of tvh@metaloterm.com. Herken je jezelf in dit profiel en wil je gelijk solliciteren, stuur dan een pakkende motivatie met een helder CV rechtstreeks naar vac007@metaloterm.com.

Datum publicatie: 13:3-2018

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Kandidaten worden verzocht rechtstreeks bij ons te solliciteren.