Product Manager

Ontop produceert en levert al ruim 50 jaar hoogwaardige roestvaststalen rookgasafvoersystemen. Onze medewerkers weten deze ervaring om te zetten in innovatieve producten voor allerlei verschillende sectoren. Wij groeien snel en willen ons nog meer focussen op het ontwerpen en leveren van klant-specifieke oplossingen. Met die klantgerichte gedachte wil Ontop een toppositie verwerven in Europa. Om die positie te realiseren zijn we opzoeken naar nieuwe krachten die ons kunnen komen versterken. Zijn wij op zoek naar jou?

Bouw mee aan de toekomst van Ontop als Product Manager
Ontop heeft een viertal businessunits welke succesvol zijn in verschillende markten binnen en buiten Europa. Er zijn nog volop markten die we kunnen betreden, met name in de non-residentiële markt. Denk daarbij onder meer aan noodstroom-generatoren in datacentra, ziekenhuizen, megajachten etc., ovens die gebruikt worden in industriële bakkerijen en grootschalige verwarming in publieke gebouwen, brouwerijen en industrie. Een sterk merk, jarenlange expertise en kwalitatief hoogwaardige producten vormen de basis voor een succesvolle toekomst.

Als productmanager ligt jouw focus op het organiseren, beheren en coördineren van (standaard) producten. Deze kunnen op twee verschillende locaties in verschillende productiecellen geproduceerd worden. Het is de bedoeling dat jij de productieprocessen zo “lean” mogelijk in gaat richten. Hierbij is het van belang dat je rekening houdt met de verkoopverwachtingen, de  complexiteit en het ontwerp, zodat alles op elkaar afgestemd kan worden.

Je gaat samenwerken met productie-engineers, inkoop, marketing en sales en hebt een kritisch oog waarmee je de beheer, teken en productdata processen bekijkt en waar nodig verbetert. Daardoor ben jij een belangrijke schakel voor de productontwikkeling en innovatie. Jij hebt kennis van ERP-systemen, Autodesk en PIM software zodat je de volgende taken kan vervullen:

  • - Het coördineren van de proces- en productverbetering;
  • - Het beheren van ons assortiment op internationaal groepsniveau;
  • - Je wordt key-user van het product data managementsysteem(MTMS);
  • - Je ondersteunt procesoptimalisatie (ERP-pakket).

Wat breng jij mee?
Je bent proactief en werkt nauwkeurig. Je bent een echte teamspeler en hebt affiniteit met Productietechniek. Je hebt al een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie waarin je bij voorkeur ervaring hebt opgedaan in verbeterprocessen in een productieomgeving (LEAN). Je werkt resultaat- en klantgericht en beschikt over goede sociale vaardigheden. Niet alleen in Nederlands maar ook in Engels ben je communicatief vaardig in woord en geschrift. Heb je altijd al interesse gehad in de techniek maar óók in bedrijfskunde? Heb jij de HBO opleiding technische bedrijfskunde of een andere technische en/of bedrijfskundige opleiding behaald? Wil jij je technische én je bedrijfskundige kwaliteiten optimaal benutten? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat bieden wij jou?
In de eerste plaats bieden wij jou een uitdagende functie in een dynamische omgeving. Dit is je kans om te gaan werken bij een internationaal georiënteerde organisatie waarbij je een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid  krijgt om goede initiatieven in de praktijk toe te passen. Daarnaast vinden wij ontwikkeling heel belangrijk en willen wij dit graag stimuleren door een ruime keus opleidings- en groeimogelijkheden aan te bieden. Ten slotte belonen wij al onze medewerkers met een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat in overeenstemming is met de opleiding en ervaring. Zo hopen wij het beste uit onze medewerkers te kunnen halen.

Onze organisatie
Ontop in Middelburg is al ruim 50 jaar producent en leverancier van hoogwaardige roestvaststalen rookgasafvoersystemen, en maakt sinds 2016 deel uit van de BMI Groep. Ontop bestaat uit vier bedrijven met zelfstandige aansturing in Middelburg, Polen, Duitsland en Frankrijk. De organisatie telt zo’n 230 enthousiaste medewerkers met passie voor het werk. De visie voor de toekomst is helder: Een toppositie verkrijgen in Europa waarbij klant-specifieke oplossingen centraal staan!

Jouw werkplek, jouw team
Je werkplek is het kantoor in Middelburg, vlakbij de A58. Je zal een onderdeel uit gaan maken van de afdeling Productmanagement. Deze afdeling zorgt voor het beheer van alle standaard producten binnen de Ontop Group. De afdeling heeft een brede verantwoording en de onderlinge disciplines werken nauw met elkaar samen zodat een optimaal resultaat kan worden bereikt. Daarnaast zullen jullie als team alle productontwikkelingen en innovaties van de Ontop Group leiden.

Word jij onze nieuwe collega?
Denk jij dat je geschikt bent om aan de slag te gaan met het verbeteren en innoveren van onze producten? Wil jij deel uitmaken van deze groeiende organisatie en deze groei mede waarmaken? Twijfel dan niet en solliciteer!

Stuur jouw pakkende motivatiebrief en cv naar de afdeling HR via: vac004@ontop.nl, ook voor vragen en/of opmerkingen kan je hier terecht.

Wij zien ernaar uit om met jou in gesprek te gaan!

Datum publicatie: 13:3-2018

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Kandidaten worden verzocht rechtstreeks bij ons te solliciteren.