EcoStream

De EcoStream is de meest recente innovatie van Ontop. Deze ingenieuze ontwikkeling combineert een rookgasventilator met een roet afscheider en biedt zowel gebruikers van houtkachels als hun omgeving diverse voordelen:
- Schonere rookgassen
- Minder geur; door bijmenging van frisse lucht en een hogere snelheid van de rookgassen
- Verbeterde trek geeft direct onderdruk in het kanaal waardoor de kachel zeer snel zijn optimale bedrijfstemperatuur bereikt. Bovendien worden complexere afvoertracés mogelijk.

 

Werking
De luchtstroom in de EcoStream wordt tot cycloon omgevormd, waardoor vaste roetdeeltjes door de ontstane centrifugaal kracht tegen de wand en vervolgens een buffer in worden gedrukt. In deze buffer worden de vaste roetdeeltjes verzameld samen met het regenwater dat de EcoStream opvangt door middel van een intern opvangsysteem. Door middel van een drain reinigt de buffer zichzelf zodra er voldoende regenwater is opgevangen.

De video hieronder laat de werking van de EcoStream zien, alsmede de vele voordelen voor zowel de gebruikers als de omgeving. 

Bekijk de video:
    

Technische eigenschappen
De EcoStream wordt standaard geleverd met 4 verstelbare poten met een regelbereik van ø 130 t/m 200 mm, een elektra set inclusief aansluitschema en textielband waarmee het geluid van mogelijke trillingen wordt gedempt. De EcoStream weegt slechts 10 kg en kan daardoor eenvoudig op de uitmonding van een schoorsteen geplaatst worden. Bovendien is de EcoStream makkelijk te inspecteren en reinigen door de omklapbare bevestiging.

Toepassing: Rookgasventilator en  roet afscheider voor houtkachels en gesloten haarden. (max 15 kW)
Materiaal: Zowel de behuizing als het rotorblad zijn vervaardigd uit RVS (316)
Elektrische aandrijving: 37 W, 1300 RPM, 230 V
Gewicht: 10 kg
Max. toeg. temp.: 250 °C
Afmetingen: Voor schoorstenen van ø 130mm tot  200mm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

 

Elektriciteit: 

De Ecostream moet elektrisch worden geïnstalleerd door een lokale gecertificeerde elektricien volgens de lokale verplichtingen (lokale regels). Idealiter gebruikt men een stekker en een schakelaar (het kan verplicht zijn om een gecertificeerde onderhoud schakelaar te installeren).

 

Downloads


Flyers

Installatie voorschift

Verkooptekening

Certificering