Passiefhuis en het Metaloterm® Iso-block

Metaloterm® Iso-block
In heel Europa wordt de regelgeving op het gebied van energieverbruik van woningen steeds strenger. Steeds vaker worden passief huizen de norm. Ontop heeft daarom het Iso-block in het assortiment: een kierdichte doorvoer voor metalen rookgasafvoeren door vloeren, daken en/of muren, waarbij tegelijkertijd de brandveiligheid absoluut gewaarborgd blijft! Door deze unieke constructie blijft alle warmte binnenshuis waardoor fors energie wordt bespaard. Het Iso-block kan dan ook perfect worden toegepast in passiefhuizen. Tot dusver moest er bij rookkanalen worden gekozen: ventilatie in verband met de brandveiligheid of “dichtstoppen” van de ruimten rondom doorvoeren met het risico op brand. Wat zeker bij de steeds dikkere (geïsoleerde) daken en muren geen denkbeeldig gevaar is. Bovendien doorbreekt een doorvoer de dampremmende laag van een woning, waarbij condensatieproblemen kunnen optreden. Dit dilemma is met het Iso-block opgelost. Het Iso-block maakt het mogelijk de woning kierdicht af te werken, de dampremmende laag intact te laten en de brandveiligheid te handhaven. In vrijwel alle inbouwsitutaties kan met behulp van het Iso-block de rookgasafvoer in dak, vloer of muur kierdicht worden afgewerkt.
 

Montage
Door de compacte afmetingen en het lichte gewicht is het Iso-block bovendien gemakkelijk te monteren. Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar om de doorvoer zowel binnenshuis als buitenshuis te completeren. Na montage is het Iso-block gemakkelijk af te werken.
 
Energie
Bespaar tot € 50 op de stookkosten door een efficiënter energieverbruik.*
 
Veiligheid
Ook bij langdurige belasting blijft het Iso-block veilig. De combinatie Iso-block – Metaloterm® rookgasafvoeren is getest en goedgekeurd door diverse onafhankelijke testcentra: VTT (Finland), ChimneyLab (Denemarken), MPA NRW en TÜV (Duitsland) en biedt daarmee een complete, verantwoorde en moderne oplossing.
 
Uniek
Het Iso-block is het enige pre-fab product dat bovengenoemde kwaliteiten in zich verenigt en is daarom gepatenteerd. De doorvoer werd inmiddels ingebouwd in uiteenlopende situaties in Finland, Denemarken, Nederland, België, Frankrijk en Engeland.
* Voor deze berekening is uitgegaan van een gemiddeld Nederlands huis gedurende koude
wintermaanden
 
 


De afbeeldingen tonen het warmtebehoud aan dat ontstaat door een kierdichte installatie van de schoorsteen met behulp van het Iso-block.